Kako nekome odgovoriti na forumu?
-
Danas u svijetu postoji mnogo foruma i svaki ima svoju funkciju kako nekome odgovoriti. Ja ću ovdje pomoći novima koji pišu dosta na facebook grupama, ali ne poznaju dovoljno forume - da upoznaju funkcije foruma koji daju 100 puta više mogućnosti nego društvene mreže.
- ODGOVORITI NA TEMU
Znači vidjeli ste naslov teme, uvodni post možda pročitali ili ne i želite odgovoriti na temu, gore desno, pogledaj sliku ima opcija "Odgovori" i kliknite na to. Onda će se otvoriti jedan prozor, i to ovako izgldeda.
U okvir prozora pišete tekst, u prozoru kao u Wordu imate opcije podebljanje teksta B, umetanje slike - samo kopirate sliku i zalijepite, link za youtube samo zalijepite u okvir prozora. Kad je tekst gotov desno od prozora ima opcija u plavo obojena "Podnesi" - kliknete na to i odgovor je poslan. To je ako želite odgovoriti na temu. U drugom postu ću objasniti kako nekoga citirati, kako citirati sagovornika.
-
Evo kako nekog citirati i to njegov cijeli tekst koji je napisao.
U slučaju citiranja cijelog teksta od sagovornika, ne kliknuti na "Odogovori" gore desno pored naslova teme, nego kliknuti "Odgovori" ispod njegovog teksta, pogledati sliku gdje sam sa crvenom strelicom označio gdje kliknuti. Onda se otvara opet prozor
Ja sam izabrao člana Nefi da njega citiram, cijeli njegov tekst i onda piše @Nefi - i onda pišemo naš komentar citirajući njegov tekst, ono što je on rekao i odgovaramo u skladu s njim. U trećem postu naučit ćemo citirati određene dijelove teksta jednog sagovornika, a tako možete i više sagovornika citirati.
-
Kada citiramo dio nekog posta od sagovornika, prvo što moramo uraditi je označiti dio teksta plavim, kao što radite u Wordu. Evo slike
Ja sam označio dio "Trojstvo tvrdi da postoje tri različite osobe" Kad označite željeni tekst onda program izbaci ispod teksta riječ "Citat" - Kliknite na Citat i onda će se otvoriti prozor opet, i to ovako izgleda
Znači na slici u prozoru piše - creed je rekao - misli se na člana pod imenom creed i tu je onaj citirani tekst "Trojstvo tvrdi da postoje tri različite osobe". Ispod pišete svoj odgovori, kao što na slici vidite ja sam napisao "Ne bih se složio s tim" - vi možete pisati što god i koliko god želite da objasnite sagovorniku zašto se ne slažete s njegovom tvrdnjom. Sljedeće kada pišete na lijevoj strani pored prozora vidite ovaj simbol poruke sa crnim okom, označio sam sa strelicom. Kad kliknete na nj, prozor se privremeno zatvori da vi možete novi tekst označiti, i opet kliknuti na citat i odgovoriti na taj drugi citat. Ovako izgleda to
Ja sam daljni tekst označio od creed - "Izraz zagovornik" i moj tekst ispod koji sam napisao "Zagovornik znači Branitelj, Utješitelj.....
Kad je citiranje gotovo onda desno gore u drugom prozoru kliknete na "Podnesi" i odgovor je poslat.
Znači tako možete citirati dijelove posta od sagovornika više pita, i možete citirati i trećeg člana, onda će pisati njegovo ime kad ga citirate... i onda onda i taj treći može vama onda odgovoriti. Ovaj treći dio odgovora je najteži, ali u stvari nije toliko teško ako slijedite ove upute.