Da od pada u grijeh, pa paljenje Sodome i Gomore, kada je lot sa svojim.kcerima i ženom bio pušten, kada Avran poslan tamo govorio je sa njim i molio ga , ako bude bar 40,.pa 35, pa 30, pa 20 , pa 10 vjernih fa će ih spasiti.
I naravno kada došao bratu lotu ,.onda došli anđeli , a lot nije znao ko su.
Ok... I ond Lotiva žena bila upozorena da se ne okreće da ide naprijed, ali okrenula se i pretvorila se u stup.
I skroz križ cijeli stari zavjet dok šta piše o Gospodu našem Isusu, ali ljudi ne razumiju ili ne žele, ne znam šta bi rekla.
Pa onda govore odvratne stvari o starozavjetnom Bogu, a da je drugi Bog u novim zavjetu koji je Isus net ne razumiju da Sin Božji ili Gospod Isus sve činio pod potpunom dopuštenjem Boga Oca
Naime i Bog se dogovarao sa Sinom.u oko stvaranja čovjeka, a ne sa anđelima koji su stvorenja.
Sin postoji od prije svega stalno sa Ocem, ako razumijem dobro pošto je Bog mudar , a Isus govru u pričama Salamonovim o Sebi
Priče Solomonove 8:22-36
22 Gospod me imao na početku svog puta, pre njegovih dela od starine.
23 Postavljena sam još od davnina, od početka, od vremena pre nego što je zemlja nastala.
24 Rođena sam kad još nije bilo bezdana vodenih, kad nije bilo izvora obilnih voda.
25 Rođena sam pre nego što su gore utvrđene, pre nego što su brda nastala,
26 kad još nije načinio zemlju, ni polja, ni prva zrna plodne zemlje.
27 Kad je uređivao nebesa, bila sam tu. Kad je odredio krug nad licem bezdana vodenog,
28 kad je u visinama učvršćivao oblake, kad je utvrđivao izvore bezdana vodenog,
29 kad je moru odredio granice koje vode njegove ne smeju preći, kad je određivao temelje zemlji,
30 tada sam bila uz njega kao vešt graditelj, i dan za danom bila sam mu naročita radost, i veselila sam se pred njim sve vreme,
31 veselila sam se plodnom tlu zemlje njegove i radost su mi bili sinovi ljudski.
32 Zato me poslušajte, sinovi moji. Srećni su oni koji se drže puteva mojih.
33 Slušajte pouku i postanite mudri, i ne zanemarujte je.
34 Srećan je čovek koji me sluša i svaki dan na vratima mojim bdi, koji stražari kod dovratka vrata mojih.
35 Jer ko mene nalazi, nalazi život, i zadobija naklonost Gospodnju.
36 A ko me ne nalazi, zlo čini duši svojoj. Svi koji me mrze, vole smrt.”
Mislim da je ovaj stih najjasniji,.premda mnogi ne razumiju ni taj stih i čude se kada kažem da to Sin Božji govori za sebe , ili Isus, ako želim objasniti
Samo ima jedna Biblija ne znam koji prevod gdje piše krugu prevod- stvorena sam.
Zašto bi Bog stvarao Mudrost , kada je On sam po sebi mudra, ali Sin je isto Očeva Mudrost . Nije li Gospod Isus Krist na zemlji u tijelu grršnog čovjeka ,.pisti nije kao čovjek dmjei znati sve da ne bi sve rekao jer je bio potpuna istina i u Njega se laži nije našlo, ni prevare kao što je i Bog Otac spdulyns Ljubav.
Isus kao čovjek od rođenja morao je rasti u mudrosti i čitati sveto pismo dok nije shvatio ko je!
Tako sada i mi moramo da bi mogli živjeti životom kakav je živjeti i nas Gospod Isus Krist